كفتة سمك
المقادير : بواقى سمك مفرى -اوسمك مسلوق فى ماء ساخن مغلى بالمستكة والحبهان-بطاطس مهروسة-بصلة مفرية ناعم-بيضة -ملح فلفل بهار-مقدونس مفرى ناعم -
الطريقة:تخلط المقادير جيدا ويعمل حفرة فى المنتصف توضع فيها قشرة ليمون فيها قطعة زبدة صغيرة وتوضع فيها فحمة مشتعلة وتغطى لتمتص الدخان ,ثم تكل على شكل أصابع وتبلل اليد عندالتشكيل بالماء ,تدحرج فى الدقيق ثم تتبل بالبيض وتوضع فى البقسماط الناعم وتحمر فى زيت غزير وتقدم على فرشة من المقدونس مع بطاطس محمرة أو أرز ولاتنسوا سلطة الطحينة
مكرونة باشميل خفيفة بطريقة جديدة
المقادير :
1\2ك مكرونة أقلام أو اسباجتى- بواقى فراخ أو بواقى لحم بفتيك- فلفل رومى- زيتون اسود وأخضر-صلصة بيضاء(باشميل خفيف)
الطريقة:
تسلق المكرونةأقل من السلق الكامل -
الباشميل 2كوب لبن-4 ملاعق دقيق-زيت ذرة-جبن رومى مبشور-قليل من الملح-فلف اسود-زعتر-3بيضات
يحمر الدقيق خفيففى الزيت ويضاف اللبن ويقلب سريعا ,بعد ان يبرد يضاف البيض والملح والفلفل والزعتر ويقلب جيدا
تقلب المكرونة مع قليل من الباشميل وتدهن صينية متوسطة بالسمن ويصب 1\2كمية المكرونة ويوضع الحشو(فلفل اخضر -فراخأو بحم قطع-الزيتون بعد نزع البذر)
ويوضع باقى الكمية ويغطى بالباشميل ويرش على الوجه مبشور الجبنة الرومى وتوضع فى الفرن مدة 45د على الرف العلوى أو حتى يحمر الوجه وتأكل باردة مع سلطة خضراء ,